onsdag den 27. januar 2010

Tingfinderting

Da jeg var lille, elskede jeg Pippi Langstrømpe. Det gør jeg sådan set endnu. Dengang identificerede jeg mig med hende på et plan, der intet har at gøre med nutidens/voksenhedens blik på Pippi - I ved, det feministiske barn, outsideren, rebellen, overleveren, alt det dér - men helt barnligt konkret, fordi hun var 1) rødhåret og 2) tingfinder. Alt det andet forstod jeg først senere, og så passede spejlbilledet ikke nær så godt længere. Lidt måske.

Jeg var og er nemlig lidt af en tingfinder...


Derfor elsker jeg Found Magazine. Nogle af jer har måske klikket på linket her ude i siden, andre gider måske snart ikke høre mig ævle om det mere. Men for hulan. Found Magazine er en samling af opsamlinger, helt bogstaveligt talt. Folk, der finder tilfældige noter, sedler eller billeder, sender dem ind, og så kan man få lov at kigge med. Det er nogle gange rørende og altid skægt. Synes jeg.


Faktisk gik jeg forbi et tabt postkort den anden dag, som jeg ikke samlede op, og jeg fortryder det virkelig nu. Jeg nåede at se, der stod "Kære mor" med sirlig skrift i rød kuglepen. Åh, hvor ville jeg gerne se, hvilken hilsen, mor skulle have, men måske aldrig fik?

Apropos spildte chancer, kender I så det med at fortryde, man ikke tog et billede? Jeg har sådan en indre liste over fotos, jeg skulle have taget, som jeg kan gå og ærgre mig over - og heldigvis bruge den ærgrelse som benzin til at få kameraet op af lommen, når jeg ser noget, der skal foreviges. Et af dem var ved et center for spiseforstyrrelser, hvor døren åbenbart smækkede, så nogen havde klemt en gaffel ind for at holde den åben. Meget poetisk.

Og så lige et skønherligt link, hvor man kan hente Pippis Malebog og selv farvelægge Ingrid Nymans fantastiske tegninger. Her.

10 kommentarer:

 1. jeg æææælsker FOUND Magazine, men blev bare lidt ærgerlig over, at der var så langt mellem snapsene på hans blog. Er nok af den opfattelse, at der kun er genialitet nok til deres årlige magasin. Køb det!

  Må jeg i øvrigt anbefale blackcabsessions.com, nu vi er ved linksnacks?

  Dines.

  SvarSlet
 2. Uh, tak for linksnack!

  Jeg har skam købt alle mulige udgaver af Found, også Dirty Found, som faktisk nok er det sjoveste i hele verden :-)

  SvarSlet
 3. Årh, det kendte jeg ikke, Found Magazine. Dejligt, tak. Det minder mig om Postsecret, som jeg elsker. Når man ser den slags bliver man mindet om at man ikke er alene i verden, og det er det bedste af det hele. :-)

  SvarSlet
 4. uh ja det er et dejligt sted på nettet!!
  Og jeg er også pippi fan. Jeg har den pineste pippikop med lige præcis det motiv du har postet. Så hyggelig og god og fuld af tingfinderlyst! Jeg fik helt lyst til at finde ting, af at læse dit indlæg! :)
  Har du læst Ur-pippi som udkom sidste år? Det er Astrids første udkast til pippibøgerne som ingen forlæggere ville tage, og pippi er grovere, og folk er grovere ved hende. Den er go' for en fan!

  SvarSlet
 5. Sandra: Velbekoms! Elsker også postsecret, som jeg først fandt for fjorten dage siden. Mit lille hjerte hoppede af glæde :)

  Faster: Nej, jeg har ikke læst den endnu, men øøønsker mig den til min fødselsdag!

  SvarSlet
 6. hvis du ik får den, må du gerne låne min! (Ehh.. det lød lidt som om jeg blærede mig henne i børnehaveklassen der.. hmm)(men jeg mener det.. :) )

  SvarSlet
 7. Er allerede forlængst begyndt at samle ind til en dansk udgave af "Found Magasin"! - Du skrev at du gerne ville starte sådan eet engang...
  Jeg melder mig hermed på banen som medstifter Fie... - Lad indsamlingen af de tabte - og FUNDNE (danske) ord blive delt og nydt. :-)

  SvarSlet
 8. Tak for linket! Det er jo en tidsrøver af format at linke sig ind på. Man bliver jo fanget i alle de ord og dejlige sedler og billeder og og og...nå, men tak :-)

  SvarSlet
 9. Elsebeth: hvor er det godt gået! Hvad har du fundet? Og gad vide, hvad der skal til for at starte sådan et projekt, egentlig...

  SvarSlet
 10. Fie se her det jeg har fundet: http://rambofire.blogspot.com/

  Derudover har min mand fundet en masse ting til mig (ikke papir) som er skatte. Men det falder måske uden for kategorien??

  SvarSlet