tirsdag den 8. december 2009

"Den skal have en tur med cykelpumpen"

Rådhuspladsen er propfuld af klimarelateret faldera. Blandt andet har man spurgt nogle designstuderende, hvad de lizzom tænkte på i forbindelse med klimaet, ikk'? Tre af dem kom op med det her, og de skal altså have point for sproglig opfindsomhed. Jeg ved dog ikke rigtig, om jeg ville tænde på en, der var økoseksuel.

Det giver virkelig associationer til noget med langt kropshår og noget med røgelse og noget med ude i naturen...Den her lille vægskrivelse kan jeg rigtig godt lide. Jeg kan lige se for mig, hvordan en eller anden har sagt "Bare skriv noget" og den skrivende så har tænkt "Gu' gider jeg da ej." Eller også er det en meget filosofisk kommentar til et eller andet. Måske er det Nihilistisk Folkeparti, der er på spil igen?Apropos klimaet, så er der jo enormt meget verdenspresse i byen for tiden. Og nogle af dem er simpelthen så independent, at de kun har råd til gaffatape og ét telefonnummer i en skummel baggård...Og medierne...ja, uha da, de medier. Jeg er jo en af dem, journalisterne - en stand, der har en meget fasttømret selvopfattelse og et desværre også lidt fastlåst måde at omgås med og tale til hinanden på. Men den her lille samling sproglige hverdagsklichéer fra redaktioner over hele landet er altså for skæg. Forhåbentlig også for uindviede, selvom den er fra fagbladet Journalisten....prøv lige at se den med lærken. Tsk tsk.Dagens sidste ordfidus...

Småpiger. Panik. Nu!


9 kommentarer:

 1. Ha ha, jeg læste også godt ordlisten. Min ældste på 9 troede, det virkelig var en gåde, der stod på forsiden, så han blev noget skuffet, da han slog op og læste, hvad det var. :-)

  Har fulgt dig lidt i skjul, men nu er det vist på tide, jeg kommer frem. :-)

  SvarSlet
 2. DAmmit! jeg vidste at Hello Kitty aldrig ville virke!

  SvarSlet
 3. Det er først nu, det går op for mig, at der er 3 T'er i Kitty. Endnu mere panik!

  @Nette: Tak for kom-frem-heden :-) Håber du vil fortsætte med at læse med.

  SvarSlet
 4. synes absolut de der independent mediacenter holder.. dem ku' tv2 news og deres klamme benzin slugende chopper lære noget af.

  SvarSlet
 5. Hej, jeg fandt lige forbi din blog i dag og blev interesseret da jeg læste at du er uddannet journalist. (eller læser journalistik nu?) Det er nemlig den uddannelse, jeg overvejer at søge ind på til sommer. Jeg tænkte på om du har læst i Århus?

  Har endnu ikke fået læst så mange af dine indlæg igennem endnu, men vil dykke lidt længere ned i bloggen, når der er tid.

  SvarSlet
 6. Hej Sara, jeg er journalist uddannet fra RUC (skrev speciale i 2006, fik titlen cand.comm. i journalistik). Jeg kan ikke lige huske hvem, men der er vist en journalist eller to fra Århus på min blogliste...så tjek dem ud :-)

  Glædelig jul og velkommen i Dineren!

  SvarSlet
 7. Åh, jeg elsker dine underlige foto-doku-...ting!

  Jeg er ikke journalistuddannet (jeg er bare en af de der irriterende typer, der har taget en journalists arbejde alligevel), men listen er grumt genkendelig.

  SvarSlet
 8. Ha ha elsker Hello Kitty virker ikke skiltet! Det må da virkelig have knust hjerter...

  SvarSlet