mandag den 29. marts 2010

Trosbekendelse

Loppe, du som er i det lokale forsamlingshus

Helliget været dit hjemmelavede vejviserskilt, komme dit parkeringskaos


Ske din vilje på auktionen, såvel som i rodekasserne


Giv os i dag vort daglige pølsebrød


Og forlad os vor skubben med albuer, som også vi forlader vore skubbere


Led os ikke hen til spegepølsesælgeren, og fri os fra pomfritterne


Thi dit er hyggen, pruttehandlen og tingfinderiet i al evighed


Amen.Jeg læste en artikel om en kvinde, der udelukkende klædte sit barn i mærketøj. Men, not to worry, hun havde købt det brugt, sådan et eller andet sted på et loppemarked nord for København. Så hendes barn kunne gå i "kvalitetstøj" til ingen penge. Faktisk havde ungen så meget kluns, at hun ikke vidste, hvad hun skulle gøre med det.

For hun var grebet af de mørke gør-en-god-handel-kræfter og kunne ikke stoppe.

Det er lige før, loppemarkeder kan give dig syndsforladelse. Om ikke andet, så undskylder de på sær vis din forbrugeriske adfærd. Tænk bare; du sparer CO2, du redder de små børn i Indien fra at producere billigt tøj til Vesten under slavelignende forhold, du tjener en skilling til det stramme finanskrisebudget.

Ret beset får du jo stillet din trang til at eje lige så meget, som hvis du var på shoppingtur i rigtige butikker. Ønsket om at finde noget for næsen af de andre. Til at have noget, de andre ikke har. Du mærker suset over at finde noget i en rodekasse til en femmer, som de andre med garanti ikke havde set. Du rækker det mod himlen og griner som en gal videnskabsmand. It's mine, miiine, muhahaha!

Ahem. Jeg har altid gået på loppemarkeder, og har også haft en stand en del gange. Jeg elsker det. Jeg bekender mig til loppe-evangeliet, gør jeg. Med alt hvad det indebærer af de ting, jeg lige har skældt ud over.

Særligt elsker jeg at kigge på de mennesker, der er. Møntnørderne, pladenørderne, formegettøj-pigerne, nissestrikkedamerne, dem der bare hænger ud for kaffens skyld, den lille pruttende nervekamp, der foregår hver gang, en tyver skifter hænder. Jeg elsker det hele og kan bruge hele dagen på at trawle de samme stande igennem. Jeg er faktisk ikke nogen sjov ledsager, for jeg vil helst selv gå med næsen i tingene i mit eget tempo.

Derfor måtte jeg også tage tilbage til Remisen ved Trianglen i går, selvom vi allerede havde været der om lørdagen. For jeg skulle liige se. Uden at føle, jeg var for langsom eller for hurtig eller for ego.


Jeg fik mig noget gammelt påskepynt i træ, et par sailor-agtige wedges, et fint stabeltårn til barnet, en stribet blusekjoleting, en hemmelig gave til en veninde og det her stof. Det er 1,5 x 1,5 meter, cirka, og det kostede tyve kroner. Jeg kunne ikke stå for det, selvom jeg ikke kan sy, snart sagt ejer en symaskine. Men det er jo en diner, det her, og der skal kage til kaffen og sådan noget.

Hvad skal jeg med det? Aner det ikke. Men nu er det mit. Mit, miiiit, muhahaha!


PS: Hvis du har en god idé til det stof der, så kom frisk.

14 kommentarer:

 1. Loppemarkeder er optur!

  SEJT stof! Hvad med et dynebetræk?

  SvarSlet
 2. Amen Amen! Bekender mig til loppeevangeliet. (Er også enormt laaaangsom og går helst alene)

  SvarSlet
 3. Jeg kunne ikke være mere enig! Synes også det er optur, at min søster genbruger børnetøj, og jeg hjælper hende - og shopper amok i fint babytøj på loppemarkeder. Stort set alle mine møbler er i øvrigt fra loppemarkeder... Skal vi kalde det en sekt??? I så fald vil jeg være guru.

  SvarSlet
 4. Ja, for mig ligner det altså et rigtig fint køkkenforklæde...
  Måske endda med lommer af en eller anden skrap kontrast.

  SvarSlet
 5. Jeg ville bruge det til en fin dug til noget eftermiddagskaffe-noget, fordi det ligner kagemænd og -koner;)

  SvarSlet
 6. Jeg synes altså, at det ville være en sej pude, selvom det er en ret simpelt! Jeg er også med på loppe-holdet. Vil bare sige: virkelig fedt, når man er på sommerferie på Fyn og tager rundt på loppemarkeder, for de ved ikke altid, hvad der er sejt derovre. Så kan man kaste sig over et fund, der ville have kostet det dobbelte i København. Fryd!

  Ditte

  SvarSlet
 7. Uh jeg elsker det også!
  De 6 år jeg studerede i Kolding, skovlede jeg fine billige ting ind fra både genbrugser og loppiser.
  Jagten på de fine ting er det sjove. Dyre fancy antik butikker her i kbh, kan godt gå hjem. Det er ikke det samme at vade ind, hvor alle de gode ting allerede er fundet frem til os på hylderne.. Det er jo ikke ægte sjovt, vel???
  Men Remissen er også sjov!
  Fint stof, Flo! Det passer fint i din diner, hvad med skåneærmer? ;) Ellers synes jeg også et forklæde, og måske med grydelapper til, så du ikke brænder dig, når du tager lækre kager ud af ovnen.

  SvarSlet
 8. Preach the good word, sister Flo!

  SvarSlet
 9. Halleluja, ladies!

  Forklæde/dynebetræk/puder/en dug er forslagene... umiddelbart er jeg mest til puder. Men det kræver jo lissom, at man har nogle puder. Og at man kan sy. Dammit! Nogen, der vil sælge mig en symaskine? Eller nogle puder?

  SvarSlet
 10. Dét er billigt!:

  http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/10125306

  Jeg kan sy dem for dig? Eller endnu bedre; Malle? Hun kan både sy lige og alt muligt!

  SvarSlet
 11. Hvis du ikke allerede har været der, så må du da på pilgrimsfærd til Paris. Du vil gå i ekstase på Montreuil. Jeg ved godt at Clignancourt er større, men Montreuil - det er der, guldet er. Og der er MASSER af det. Afsted!

  SvarSlet
 12. Helle: Du har hermed fået tjansen som pudedame! Skal lige have købt puderne, og så kører vi.

  Anne: Det er ALT for længe siden, jeg har været i Paris. Må se at komme afsted (og afpudse mit skolefranske lidt... bonjour, je veux bien prutte avec vous de votre loppeting. Host host.)

  SvarSlet
 13. Et slips! jeg lover jeg vil gå med det!

  SvarSlet
 14. Jeg stemmer også for puderne!

  SvarSlet