fredag den 19. februar 2010

Mindesten

For nogle år siden snakkede jeg med mine forældre om, at de var lidt paf over at se sig selv på museum. I den forstand, at der var en masse programmer (sikkert på DR2) om deres ungdom og oprør og musik og opvækst og jeg skal give dig. Og selv om det ikke er det samme, kan man godt få lidt den samme følelse, når man får "90'er-bogen" i fødselsdagsgave af selvsamme forældre. Jeg har ønsket mig den, siden jeg så den i boghandlerens vindue omkring jul, men da den først lå på mit bord, kunne jeg godt mærke, at det var mystisk at være blevet retro. En mindesten er rejst over min ungdom, og det må jo betyde, at den er forbi.

Ikke desto mindre er det en fantastisk skæg bog. Kan I f.eks. huske dem her? Billedteksten er noget med, at de var en god undskyldning for at røre ved hinanden. Præcis.


Åh, hvor så jeg Natural Born Killers mange gange. Jeg havde også sådan nogle runde, røde briller.... men det var faktisk mest på grund af Janis Joplin.


Alanis havde fat i den allerlængste ende. Seriøst, jeg tror ikke, nyfeminismen var blevet cementeret uden den plade. Hos mig, i hvert fald.


På min ønskeliste stod også kærestetid uden barn, og det fik jeg. Med oversize rejer og frisk limonade. Jubi!


(Apropos rejer, så lå de her i køledisken nede i Brugsen. Er det kun mig, der stejler helt vildt? Hvis I skal fortælle mig, at jeg "rent faktisk" skulle tage at købe jeres produkt, så har jeg da lige præcis tænkt mig ikke at gøre det!)


....og så var jeg i øvrigt ikke den eneste, der blev fejret:


Hurrarh!

11 kommentarer:

 1. Ja for søren - de der t-shirts var da the shit! Havde en orange der blev gul... Men den blev ødelagt at blive vasket, så prøvede at gemme den for min mor så hun ikke vaskede den... :-D

  SvarSlet
 2. Jeg ville herre gerne ha sådan en t-shirt, men ak..
  "Cykler fejres under ansvar", se dét er humor!!!

  SvarSlet
 3. Holder også meget af det skilt.

  (Det står på bymuseet nær Vesterbros Torv - det er middelalder-København man kan se som små huse under skiltet, kan jeg fortælle - til de som ikke måtte vide det :) )

  SvarSlet
 4. Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg havde en Hypercolor t-shirt. Måske var jeg ikke helt smart nok? Men masser af hjemmelavet batik, jo tak!

  Leo: Tak for info, den glemte jeg lige i farten... Københavns Bymuseum, et fint fint sted! Større og bedre end man skulle tro!

  SvarSlet
 5. Æv, nej, det er ikke kun dig der stejler. Ækelt. Det minder mig om pædagogerne på fritidshjemmet (for at blive i mindealbummet), med deres "vi andre". Argh!

  SvarSlet
 6. På min t-shirt stod der simpelthen "Touch Me"... Jow jow, det er ikke alle, der er lige diskrete. Den var lilla, - og så altså pink hen over barmen, der jo nok var varmest trods den ringe størrelse ;)

  SvarSlet
 7. American apparel har lavet sådan en shirt! Uh de er nu seje stadig!
  Jeg gad godt bladre med i den bog!

  SvarSlet
 8. Det er lidt ligesom når DR2 har temalørdag om 90'ermusik. Så sidder man der i sofaen, iført ufashionabel hængerøv i joggingbuksen og ikke bevæbnet med noget stærkere end grøn te, og ser sin ungdoms ørehængere blive behandlet i et historisk perspektiv. Og indser, at man er så gammel, at det man husker som ens glansperiode, er gået hen og blevet retro. Suk. Men derfor skal jeg nu ha' den bog alligevel!

  SvarSlet
 9. Stenet at være blevet én af dem, der synes at tiden går for hurtigt, én af dem, som børn kalder for "dame", som får det helt stramt ved tanken om, at Buffalo's snart bliver hvermandseje igen, og som rent faktisk godt kan lide Guns N' Roses - og alt andet, der spilles på VH1...

  SvarSlet
 10. Forstår godt, at du stejler over Butlers slogan på rejerne, men de er faktisk et ret sejt firma. De har i modsætning til mange andre sørget for at certificere deres produktion, så de ikke driver rovdrift og sviner miljøet til. Og tårerne triller næsten, når man hører, at de også har betalt for skolerne, så medarbejdernes børn kan få en uddannelse. Set i det lys, så synes jeg faktisk de har en vis ret til at være selvfede :-)

  SvarSlet