mandag den 15. februar 2010

For huun er så ung

Mens pausefiskene har svømmet den sidste uges tid i Dineren, tikker uret langsomt henimod torsdag. Min fødselsdag. Dagen, hvor jeg bliver 31.

Jeg kan godt sige jer, oh mennesker både på den ene og anden side af dette alderstal, at det føles værre end at fylde 30.

Da jeg fyldte 30 var jeg nygift og gravidtyk på den søde måde og kommet i mål på mange lange løbebaner, om man så må sige. Det føltes godt at blive 30. Voksent, roligt, spændende, accomplished. Jeg hånlo af dem, der havde 30-årskrise. Jeg havde 30-årsfred.

Men 31.

Enåtradve. Det bærer på en helt anden måde præg af at være på vej ind i ukendt land. Op ad en stige mod et loftsrum, man ikke aner, hvad indeholder. Når man stikker hovedet op af lugen kan der jo være alt muligt skrammel, man ikke ved, hvad man skal stille op med. Okay, det er en ikke særligt velfungerende metafor, men kan I følge mig? Alt det her liv, jeg har tilbage, hvad skal jeg fylde det med, hvad venter mig, hvordan sikrer jeg mig, at det ikke løber løbsk - eller værre: står i stampe? Kan jeg holde hjertet rent? Kan jeg navigere?

Dét, og så det faktum, at min næste runde fødselsdag vil blive 40.

9 kommentarer:

 1. Det bliver drønspændende at se om du klarer den!

  SvarSlet
 2. Jeg tror de fleste får en slags krise. Men jeg må sige, at jeg som 22-årig føler mig ung og pubertetsforvirret, og jeg bryder mig ikke om alle de beslutninger, jeg skal træffe. Og alle de valg jeg har. Og du har været der. Og jeg ville ønske, at jeg kunne lukke øjnene og vågne op som 31-årig, og vupti havde jeg været igennem alle de her underlige 20'ere, som jeg befinder mig i. Men man er vel aldrig helt tilfreds vel?!

  Ditte

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt følge dig. 31 er mere/større/værre end 30. 30 var en breeze og jeg grinede også ad dem der græd. Hmm. Måske 32 blir bedre? Here's hoping!

  SvarSlet
 4. 31 og meget glad for at være det! Bare så du ved det! Men jeg har en lumsk mistanke om at jeg får mit livs første alderskrise til sommer, når jeg bliver 32.... sådan nærmest midt i 30'erne... Men på den anden side; 30'er er det nye sort, lærte jeg i modeugen.. ;) God vind med de 31!

  SvarSlet
 5. Relevans: Sgu ja! Neglebidende spændende!

  Ditte: Man er aldrig tilfreds, nej. Håber lidt på at tilfredsheden indfinder sig efter de 50...du ved, sådan gammelklog og med noget at ha det i.

  Helle: Vi håber!

  Faster: Tak! Kan vi ikke lige få en forklaring på det nye sorte? (Og må man forlænge 30, hvis det nu er smart?)

  SvarSlet
 6. åh, det er slet ikke så spændende. Det er bare fordi jeg synes 30'erne tit omtales som det nye ungt. Og man taler jo tit om en ny trend som det nye sort, fordi sort er så enkelt og godt(som fx den lille sorte..Altså kjole) og hvis 30'erne er det nye sort, så er det vææældigt hipt... Ergo: vi er hip to the hippidehip!
  Mon det gav mening?

  SvarSlet
 7. Hallo derovre! Kan du høre mig? Fra den anden side af den store alderskløft kan jeg brøle beroligende, at 30'erne er et FEDT årti. Man skal bare lige have hul på det, men så er det cool hele vejen igennem. 31 er en smuk alder. Der er intet at frygte, og dem der siger noget andet er fulde af vrøvl og pjat.
  Det er også fuldstændig uproblematisk at fylde 40. Det er da bare noget man gør!

  ...Men F*CK ME, hvor har jeg svært ved at relatere til den dag i april i år, hvor jeg runder 41. Det er jo unreal. 41 år. Så er man sgu da midaldrende.
  På den anden side synes jeg stadig, jeg er midt på den gode langside. Den der startede ved de 30, med overblik, erfaring, ro og begyndende selvsikkerhed. Så jeg har valgt at se sådan på det, at det simpelthen bare er én lang, god rejse fra 30 til... ja, til man bliver så gammel, at man skal til at være en lækker ældre dame som giver fanden i det hele.

  Velkommen på den lækre langside!

  SvarSlet
 8. Ha ha... Åh jeg syntes nu 31 lyder ret skønt..Som 24 årig glæder jeg mig kun til det hele falder lidt mere på plads.. og desuden er at være ældre end helt ung jo det nye sort.. Se bare serien cougartown på den herlige kanal 4 :-)

  SvarSlet
 9. Hej Diner,

  et stort tillykke med fødselsdagen idag. Jeg håber at du lige har fundet ud af at alt det med tal bare er en prut i en flaske. Hele dit lange og dejlige liv er foran dig, du skal ikke være bange.

  :-) Sandra

  SvarSlet