mandag den 26. april 2010

Mandagslinks (nu med kage)

Kunst kan være uendeligt trættende, især hvis det er sådan noget uforklarligt, konceptuelt, videoinstallationsagtigt noget. Synes jeg. Men nogle gange falder man jo alligevel pladask for et stykke kunst, man ikke umiddelbart kan se hoved og hale i. Og det virker på mig, det her. Jeg kan ikke forklare helt præcist hvorfor, men jeg synes, det er vildt fascinerende.Prøv at se, hvor præcist alting passer sammen. Hvor meget orden, der pludselig er i de forholdsvis ulige objekter. Gad vide, hvorfor det ser sådan ud? Hvorfor kaster man sig ud i sådan et pillearbejde? Er kunstneren virkelig så forvirret, at han bare MÅ arrangere ting for at skabe ro i sin verden? Eller handler det om at udtrykke tings sammenhæng? Et stykke af en tid, en skive af historien?


Da jeg læste hans forklaring, eller statement, eller hvad det er, på hjemmesiden, kom jeg lidt nærmere min egen fortryllelse. Manden elsker nemlig loppemarkeder. Han har en lidt manisk passion for at eje ting, der ligner hinanden - f.eks. gamle kufferter. Han er med andre ord samler. Og så siger han sådan noget her:
"I am intrigued by irregularities in daily life. Not those that appear when something extraordinary occurs, but those that are created by an exaggerated form of regularity. (...) like when two people pass each other dressed in the exact same outfit. Or when you are switching channels on your TV and realize that the same actor is playing two different roles on two different channels at the same time. Or that one day the parking lot contained only red cars."

Jarhmen, er det ikke fantastisk?
*ret på modebrille og sip af hvidvin*


Nå. Vi skal videre. I den udstrækning, at det stadig handler om gammelt skrammel. Jeg ved jo, at der sidder en del DIY-typer derude, og jeg håber, I vil nyde det her så meget som mig.

I give you: Kuffert-genbrug galore! Eller upcycling, som det hedder på moderne krea. Se f.eks. lige her:


Billedet er fra en nu lukket Etsy-butik, men samme sted kan du så i stedet købe dig en uendeligt fin kuffertseng til din kat...


Man kan også lave en gammel kuffert om til en laptoptaske, hvilket jeg synes er en fantastisk idé. Se her, hvordan man gør, mormor-style. Eller man man lave sig et genialt natbord/sofabord/børnebord/sommerhusbord af en kuffert og fire ben. Det har de fundet på her, hvor de godt nok er sjove.Og så lige ekstra billede fra samme sted. En gangstativ-bar, for meget aldrende gentlemen. Bruges måske på Playboys' Plejehjem?

Tøh-hø.Apropos kage, kunne det så ikke være fedt, hvis man kunne lave muffins eller småkager med øjne? Altså ikke sådan nogen, man skal pille af, når man er færdig med at grine nervøst over, at kagerne kigger på én, men sådan nogle, man kan spise?Dagens sidste er en rigtig gnægge-i-skægget-blog om en sproglig tendens, som jeg altså ikke helt forstår (men da gerne vil more mig over på andres bekostning). Hvad er det, der er så svært ved brugen af anførselstegn?Tak for i dag.

PS: Burde det her projekt ikke hedde noget andet end mandagslinks? Det lyder så kedeligt.

10 kommentarer:

 1. Kald det hvad du vil - jeg elsker det allerede!

  SvarSlet
 2. Jeg vil ha' en kuffertseng, i Malle-størrelse!

  SvarSlet
 3. Hvad med noget a la "Mandagstur i cyberspace" eller "Mandagens seværdigheder på www"?
  Kh Jette

  SvarSlet
 4. Jeg elsker kuffert-barskabet! Jeg har cd'er i mine kufferter lige nu, men er ved at løbe tør for plads, og cd'er er alligevel så 90'er ....

  SvarSlet
 5. Undreanne: Tak, så dejligt at få ros :-)

  Malle: Ja for hulen! Den skal da bygges med det samme. Så kan man bare lukke den, hvis man ikke vil forstyrres!

  Lyvemaskine: Øj mand, du har mange cd'er. Fed løsning.

  Moffe og Jette; tak for input, men hmmm...jeg vrider lige hjernen lidt mer.

  SvarSlet
 6. oh my, min blogroll er hold op med at opdatere hvornår du poster nyt! jeg laver lige en dramaqueen og råber KRIIISE!
  Jeg var da lige ved at gå glip af posten om damemaver(som min tidligere arbejdsgiver altid kaldte det) og mandags oplevelser på nettet!
  Jamen dog!
  Jeg er da helt gakket vild med de møbler kuffertbord firmaet laver! Lækre links Flo!

  SvarSlet
 7. Faster: Paniiik endeed! Kan du rette det eller skal jeg gøre noget? Og tak for ros :-)

  SvarSlet
 8. ehm, jeg ved faktisk ikke helt hvad man skal gøre. jJeg prøver mig lidt frem og håber det hjælper..

  SvarSlet
 9. Hej Flo - Long time since i've been around, men det er altid besøget værd. Fede billeder, og videoklippet af Darth var også en humørbombe...

  SvarSlet