mandag den 12. april 2010

Fie spiller mix

Jeg stod i dag ved et unavngivent supermarkeds boghylder og spejdede efter en lille ting til barnet. Hvad fandt jeg? Dette:


Nej, hvor skægt, tænkte jeg, den eneste bog, jeg kender med mit navn, er "Fie dog", fra nittenhundredefandango, som jeg havde, da jeg var lille. Den var så sjov, at jeg stadig kan gå og grine lidt for mig selv. Så jeg vendte bogen om, spændt på, hvad denne nye sportsheltinde, der bar mit navn og tilmed min hårfarve, dog kunne finde på. Og spændingen steg;


Så slog jeg op på en tilfældig side. Og så dette:


Da gik det op for mig, at det var det samme billede på forsiden. Og at mix nok ikke bare var mix. Og at de 7-12 årige piger, der sikkert får denne bog foræret, fordi de spiller badminton, vil få smækket denne mildest talt klamme Lukas-type lige i fjæset. Og tro, at det er sådan, man vinder, når man spiller mix.

Vorherre til den højeste hest. Lortebog.

No freaking wonder, at jeg hader sport.

Jeg lagde den tilbage og var muggen.

15 kommentarer:

 1. Arj, Klamme Lukas altså!!! Hvad fan... skal dét gøre godt for? Ku' han ikke bare ha' givet hende et dunk i ryggen?
  Mht bøger om Fie'er, så er der den om Heksen Fie Fræk og Rune T. Kidde har også engang skrevet om en "Fie Ferskenblomst"...

  SvarSlet
 2. Haha, er du faldet af sportsvognen igen? Jeg er heller ikke ligefrem nogen håndboldpige... Hvor er det dog uigennemtænkt at (lave og) udgive og sælge sådan en latterlig bog! Er vi ikke kommet længere end det?

  SvarSlet
 3. Du godeste! Jeg har ikke mere at sige!

  Ditte

  SvarSlet
 4. Altså!
  Jeg har spillet badminton i mine unge år og det var det man gjorde når man havde vundet en bold. Og det var ikke kun i mix, men også i almindelig damedouble. Når den anden havde spillet godt, klappede man lige med ketcheren, og sagde godt spillet.
  Uden at kunne udtale mig om resten af bogen, tror jeg der er noget indforståethed i den her badmintonkultur der er blevet misforstået af de damer.
  :-)

  SvarSlet
 5. I min klub var det dog på ryggen man klappede, men det er rigtigt at det var en ting nogen gjorde.
  Men, ja, Lukas er nu en smule fesen, stadigvæk.

  SvarSlet
 6. Til gengæld kan jeg varmt anbefale toeren "Fie losser løg", hvor Lukas får sat et par begreber på plads, så han ikke glemmer det igen. Hæ.

  SvarSlet
 7. Hahahaha Anne, "Fie losser løg" var dagens store grin for mig:o) Tak!!!

  SvarSlet
 8. Harh harh, Anne. Se dét er en bog, jeg ville købe. "Bare to bolde mere..."

  Og Anne Lotte: At det er det, man åbenbart gør, gør det jo ikke okay. Igen: No wonder, jeg hader sport.

  SvarSlet
 9. Lukas hold din ketsjer for dig selv!

  SvarSlet
 10. Sikke dog en ikkelødig og kvindeundertrykkende bog. Og så at kalde den noget så høfligt som "Spiller mix". Hvad mon fortsættelsen hedder "Goes double" eller sådan noget?

  SvarSlet
 11. Selvfølgelig er det okay.

  Det er jo ikke et seksuelt klap i røven, efterfulgt at et slimet blink med øjet og et "godt gået skatter!"

  SvarSlet
 12. Jeg synes så ikke, det er okay. Sådan er vi så forskellige.

  Men tror du, hvis bogen havde handlet om en dreng, der spillede mix, at han havde fået et klap bagi af sin pigemakker? Det tror jeg ikke. Selvom det måske er sådan i virkeligheden.

  SvarSlet
 13. Jeg må seriøst se at få fat i den bog der, så jeg kan se historien i sin helhed :-)

  Jeg synes efterhånden jeg fremstår som den vildeste badminton-mama, men det er altså ikke det der er min pointe. Min pointe er, at det klap i røven er harmløst (for mig at se, længe leve forskelligheden), og at det hele virker lidt søgt.
  Det virker som om noget er taget ud af en kontekst, og gjort grin med, hvilket er helt fint med mig, hvis ikke det var fordi sagen efterfølgende skulle forsvares med næb og klør, når sagens rette sammenhæng, som jeg ser det, er kommet for dagen.
  :-)
  Igen, jeg må virkelig have fat i den bog og se om den virkelig er så slem...

  SvarSlet