lørdag den 24. oktober 2009

Udenfor festen

"...men hun er jo faktisk ret sød. Ikke?" spurgte den ene hormondunkende dunjakke den anden, og svaret var allerede givet. Jeg fik øje på dem, fordi de havde firkantede funklende fake diamanter i begge ører. Deres øreflipper lyste simpelthen op i mørket med genskinnet fra kioskens lys. Jeg lyttede. De skulle et eller andet sted hen, hvor der åbenbart var den her søde pige, og de var helt sikkert spændt på aftenens udfald, for spørgsmålet fik dem til at kigge ned i jorden og fnise, og blive lidt røde om de pyntede ører.

For lørdag aften er lig med fest. Det havde jeg faktisk glemt. Men det første jeg så, da jeg gik ud af porten i hue og gummistøvler, skubbende på barnevognen, var en pige sidst i tyverne, på tårnhøje hæle. Hun så vildt godt ud, nød tydeligvis sin egen lækre stil og skulle med garanti et sted hen, hvor hun kunne bade sig i beundrende blikke og cocktails. I ved, den dér selvsikre gang mod festen, når man ved, det bliver en god aften. Så kan man stavre og vakle og vælte nok så meget på vej hjem, men i det mindste duftede man fantastisk af parfume, læbestift og kold aftenluft, da man ankom.

I 7-Eleven var det stilhed før stormen, og alle var endnu forholdsvis civiliserede. En lettere buttet fyr i genbrugsmilitærjakke var allerede på aftenens første franske hotdog, og han havde en pose fuld af halvanden liter colaer. Jeg gætter på videoaften med drengene. En pige, som ikke var i festtøj, men snarere stadig i morgenhår, købte en sixpack Heineken og fire tykke, glittede dameblade. Jeg gætter på kærestesorg. Resten købte i flæng tyve blå King's, øl og tyggegummi ad libitum.

Jeg købte kaffe og gik ned på Dronning Louises Bro.


Man kan ane en kæk løber i fart, nederst i billedet. Så er jeg da ikke den eneste, der bruger lørdag aften på noget komplet ufestligt.


Sekstusindogniogtyve cykler er kørt mod Nørrebro i dag. Gad vide, hvor mange af dem, der bliver glemt eller stjålet eller kørt ind i en lygtepæl i nat?Måske skulle man købe et par blå vinterstøvler? Eller måske de brune ovenover med store snørehuller? Er der nogen, der har en mening om det?

Inden jeg gik helt hjem, stod jeg og lyttede lidt til alle de åbne vinduer på gaden, der bragede den umiskendelige lyd af privatfester ud. Toiletkø i en smal gang, klirrende Nettoposer, rygerkøkken, jakker i bunke på seng i køligt soveværelse (man kan ikke finde sin taske derinde), den obligatorisk grædende veninde på bagtrappen, dansegulvet midt i stuen, de sure naboer, skålene med peanuts og osterejer, ingen pladser i sofaen, revne nylonstrømper, par der skændes og vildt ømme tæer. Been there, done that. A lot.

 Og så, i stedet for dagens kaffebillede kommer her dagens bedste overraskelse: En kurv fra 86-årige mormor med sure agurker, marmelade, syltede sveskeblommer, valnødder i egen nylonstrømpe og roser fra hendes have. Vidunderbart for en country girl.


9 kommentarer:

 1. Lige i år ville jeg gå for de mest behagelige og varme støvler. Det bliver koldt om fusserne når man traver meget ;)
  Og props til mormor og hyggekurv!

  SvarSlet
 2. Åh gud, hvor er det længe siden jeg har været til fest.
  Hvad var det lige min undskyldning var?

  Jeg stemmer for de blå.
  Fine, praktiske og lidt anderledes.

  SvarSlet
 3. Ja, de blå har afgjort min attention... men hvor jeg skaffer 1200 kroner, der ikke burde bruges på alt muligt praktisk, ja se dét er en anden sag...

  SvarSlet
 4. Hvor er det fint skrevet.
  Synes bestemt du skal vælge de blå- de er rigtig fine.

  Karla

  SvarSlet
 5. Hurra for 86-årig mormor, der har fyldt kurv med lækkerier og tilsat nylonstrømpe. Det er ægte mormor-overskud :-)
  Jeg stemmer også for de blå...

  SvarSlet
 6. Jeg var til sådan en fest i går, og alligevel blev jeg nostalgisk, fordi du beskrev det hele så godt. (de blå)

  SvarSlet
 7. Tak alle sammen. Jeg kan vist godt se, hvor det bærer hen med de støvler :-) Må tjekke kontoen i alle hjørner.

  SvarSlet
 8. Wow.. Så ligger man lige her 1. januar efter en nytårsaften der endte i det planlagte druk, og finder din blog. First of all: Du skriver krampende godt!! :)

  Og så, grunden til, jeg kommenterer det her halvgamle indlæg; din beskrivelse af, hvordan en privatfest er, er sååååååh god. Tænk, du har fanget de mest essentielle og selvfølgelige ting ved sådanne fester. Det er jo sådan, det er.. Og os der er så unge og dumme (1.g på gymnasiet.), vi går til disse fester havde overhovedet ikke tænkt på, at det jo kunne beskrives så enkelt og rigtigt. wow!

  SvarSlet
 9. Tak, Kathe, for en superdejlig kommentar.

  SvarSlet