søndag den 13. september 2009

Voksen og følsom

Hvornår bliver man voksen?

Nogle siger, at det er, når man selv får børn og for alvor oplever, hvad ordet ansvar vil sige. Og det er sandt, synes jeg. Når man står med en lille nyfødt i hænderne, som man selv er ophav til, og som ikke kan andet end at åbne munden som tegn på, at man skal træde til med noget mad. Hvis man ikke gør det, er barnet fortabt. Dét er ansvar.

Når det ser sådan her ud, er det et meget hyggeligt ansvar...


Men jeg tror ikke, man nogensinde holder op med at vente på, voksenheden indfinder sig. "Nok om ti år, når jeg fylder 40," siger man til sig selv med skælvende stemme. Eller "Når mit barn begynder at spørge mig om alting, og jeg må svare med den sølle erfaring, jeg har." Der er altid en splint af tvivl, en pause, en venten på, om man nu er sit ansvar voksen, som det så tørt hedder. Som når man står foran slikhylden i Netto og har et Palle-alene-i-verden-moment - altså når man tager sig selv i at tænke "Gud, jeg må faktisk gerne købe det hele, hvis jeg vil."

Måske er man voksen, når man får opvaskemaskine og sætter møbler i stand?


Det kan man filosofere længe over. Måske så længe, at man når at blive gammel? Hvornår man så er det, er en helt anden diskussion...

Heldigvis betyder voksenheden ikke nødvendigvis, at man holder op med at være barnlig som bare pokker. Se nu bare på manden og mig, der besluttede at gå en tur ind i byen i går, med barnevogn og fornuftige varme trøjer på og andre voksne ting. Hvor endte vi? I Faraos Cigarer, hvor vi købte tegneserier. Jeg fik den nyeste (og sidste) Valhalla, Vølvens Syner, og ham her:

Stay puft!

3 kommentarer:

  1. :-) Jeg føler mig faktisk som en voksen pige nu med en søn på 3 1/2 år - er til tider også dejlig barlig og fjollet. Det føles faktisk skønt; Tænk at ansvar kan føles så GODT og blandet med kvindelighed der rummer ægte kærlighed i livet er det bare en super cocktail! :-) <3

    SvarSlet
  2. Jeg ved præcis hvad du mener Fie. Jeg føler mig ikke specielt voksen, og nogen gange overvejer jeg, om jeg overhovedet ér ansvaret voksent - ansvaret for et andet menneske? Andre gange føler jeg mig til gengæld ALT for voksen. Og andre gange alt for barnlig. Men (heldigvis) oftest et sted midt imellem.

    Og tillykke med opvasker og fiiint nyt køkkenskab. Oh joy. Livet bliver aldrig det samme, når først man har haft en opvasker :o)

    SvarSlet