fredag den 3. oktober 2008

En bid af det store ævle

En mand med solbriller på kommer gående ned ad 5th. avenue.

Med sin kat.

Oven på hovedet.

Der sidder den og troner, som en zenagtig sfinx, helt cool, med halvt lukkede øjne, og den bouncer lidt op og ned som manden går. Kun én anden end os vender sig om og tager et billede med sin mobil. Og går så videre, mens vi stadig står og fniser turistagtigt.

Sådan er det lidt at være i New York. Man tror, man har set det hele, man er flimrende fuld af billeder - og så dukker der en mand med en kat på hovedet op, den allersidste dag man er der. Eller der kommer en politikortege med fuld udrykning, øresneglsbærende agenttyper og en varevogn fuld af et assaultriffel-pegende swatteam. Vi reagerede ved instinktivt at dukke os. Men de skulle bare bugsere en mand ind i en bygning. Han har nok været vigtig. Måske havde han en kat.

Honeymoon i New York er kys på toppen af Empire State Building med udsigt over spidsen af Manhattan, hvor der er et gabende hul i skylinen, som giver kuldegysninger når man er 86 etager over jorden. Det er at måbe ad filthy rich damer på Lexington Avenue, der vifter med pekingeseren, Chaneltasken, Manoloerne og privatchaufføren. Det er at få portioner halvanden gang så store som herhjemme. Det er kanelbagels og kaffe i underhylere til morgenmad, vind i håret på Coney Island og nærgående egern. Det er at putte sammen i iskold aircondition, gå ud og overholde rygeforbuddet sammen og vise ID, når man køber en øl. Det er sex in the city. Det er så meget mere at jeg ikke kan skrive det ned.

Og så er det vanvittigt anbefalelsesværdigt.

1 kommentar:

  1. Måske havde han en vigtig kat?

    Godt i havde en fabulous tur!

    SvarSlet